Kadra prowadząca
| imię i nazwisko | zatrudnienie | przedmiot | |
| mgr Wojciech Bosak | Instytut Wina | Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron | |
| dr Wojciech Bońkowski | Winicjatywa.pl | Typologia wina, regiony winiarskie. Regulacje prawne w produkcji i dystrybucji wina. Chemia wina | |
| dr Marta Czaplicka | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu | Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron | |
| dr Maciej Gawlik | Wydział Farmaceutyczny UJ CM | Typologia wina, regiony winiarskie. Regulacje prawne w produkcji i dystrybucji wina. Chemia wina | |
| Wojciech Gogoliński | czaswina.pl | Typologia wina, regiony winiarskie. Regulacje prawne w produkcji i dystrybucji wina | |
| dr Joanna Chłopicka | Wydział Farmaceutyczny UJ CM | Zdrowotne aspekty wina Chemia wina | |
| dr hab. Justyna Dobrowolska-Iwanek | Wydział Farmaceutyczny UJ CM | Zdrowotne aspekty wina, Chemia wina | |
| mgr inż. Adam Kiszka |
Rolniczy Zakład Doświadczalny Uniwersytetu Jagiellońskiego „Łazy” Winnica Nad Dworskim Potokiem
|
Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron, Technologia produkcji wina: winifikacja |
|
| mgr Michał Jancik | Sommelier | Analiza sensoryczna wraz z elementami degustacji wina | |
| dr Janusz Mazurek |
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron | |
| prof. dr hab. Zdzisław Mach | Instytut Europeistyki Wydział Studiów Międzynarodowych i Politycznych UJ |
Kulturowe aspekty wina |
|
| mgr inż. Natalia Ostolska | enolog | Technologia produkcji wina: winifikacja | |
| dr hab. Paweł Paśko | Wydział Farmaceutyczny UJ CM | Zdrowotne aspekty wina | |
| mgr Agnieszka Rousseau | Enolog, Vinaspora | Technologia produkcji wina: winifikacja, Chemia wina | |
| dr hab. Paweł Zagrodzki, prof. UJ | Wydział Farmaceutyczny UJ CM | Zdrowotne aspekty wina |