Kadra

Kadra prowadząca

 

  imię i nazwisko zatrudnienie przedmiot
  mgr Wojciech Bosak Instytut Wina Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron
  dr Wojciech Bońkowski Winicjatywa.pl Typologia wina, regiony winiarskie. Regulacje prawne w produkcji i dystrybucji wina. Chemia wina
  dr Marta Czaplicka Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron
  dr Maciej Gawlik Wydział Farmaceutyczny UJ CM Typologia wina, regiony winiarskie. Regulacje prawne w produkcji i dystrybucji wina. Chemia wina
  Wojciech Gogoliński czaswina.pl Typologia wina, regiony winiarskie. Regulacje prawne w produkcji i dystrybucji wina
  dr Joanna Chłopicka Wydział Farmaceutyczny UJ CM Zdrowotne aspekty wina Chemia wina
  dr Justyna Dobrowolska-Iwanek Wydział Farmaceutyczny UJ CM Zdrowotne aspekty wina, Chemia wina
  mgr inż. Adam Kiszka

Rolniczy Zakład Doświadczalny Uniwersytetu Jagiellońskiego „Łazy” Winnica Nad Dworskim Potokiem

 

Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron,

Technologia produkcji wina: winifikacja

  Michał  Jancik Sommelier Analiza sensoryczna wraz z elementami degustacji wina
  dr Janusz Mazurek

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
JM Ochrona roślin www.klinikaroslin.com

Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron
  prof. dr hab. Zdzisław Mach Instytut Europeistyki Wydział Studiów Międzynarodowych i Politycznych UJ

Kulturowe aspekty wina

  mgr inż. Natalia Ostolska enolog Technologia produkcji wina: winifikacja
  dr hab. Paweł Paśko Wydział Farmaceutyczny UJ CM Zdrowotne aspekty wina
  mgr Agnieszka Rousseau Enolog, Vinaspora Technologia produkcji wina: winifikacja, Chemia wina
  dr hab. Paweł Zagrodzki, prof. UJ Wydział Farmaceutyczny UJ CM Zdrowotne aspekty wina