SKUTECZNOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO SKŁADNIKÓW SUPLEMENTÓW DIETY I ŻYWNOŚCI WZBOGACONEJ

Od 22 kwietnia 2024 r.  ruszy rekrutacja na nowy kierunek studiów podyplomowych!

Skuteczność i bezpieczeństwo składników suplementów diety i żywności wzbogaconej pod kierownictwem Pana dr hab. n. farm. Pawła Paśko.

Planowy termin rozpoczęcia studiów – październik 2024.

W trakcie studiów uczestnicy zapoznają się z podstawowymi definicjami (suplement diety, żywność wzbogacona, żywność funkcjonalna, nutraceutyki itp.), regulacjami prawnymi rejestracji i wprowadzania do obrotu omawianych produktów, procedurami kontroli jakości i sposobami jej weryfikacji, wskazaniami do stosowania suplementów diety i żywności wzbogaconej w różnych schorzeniach oraz ich skuteczności; bezpieczeństwem stosowania omawianych produktów, działaniami ubocznymi czy interakcji z lekami.

Szczegółowe informacje o studiach zostały opublikowane na stronie internetowej: https://skp.cm-uj.krakow.pl/studia/suplementy-diety/

Zapraszamy!


Powrót